Minimalisera

Kontakta supporten kan löna sig

över tre år sedan-1 min lästid

Jag har ofta haft dålig koll på mina kvitto då det hamnar i någon hög någonstans eller blir liggande i en jackficka eller byxor som hamnat i tvätten. Därav också sedan när saker går sönder så är minsta möjliga motstånd att bara köpa nytt. Men nu när min skäggtrimmer gick sönder så tänkte jag att jag för en gångs skull försöka köpa reservdelar och bara laga den del som gick sönder trots att jag redan hade googlat fram fetaste skäggtrimmern 2019.

Sagt och gjort så gick jag in på Philips hemsida och letade runt utan något vidare resultat och försökte hitta via nätet också utan lyckat resultat. Så denna gången så mailade jag supporten för att fråga om det fanns reservdelar att köpa.
Jag berättade att jag tyckte det vara tråkigt att behöva köpa en helt ny maskin bara för att en platsbit på som håller fast trimmer delen hade lossnat och att det tyvärr hade troligtvis gått tre år sedan jag köpte den.

Till min förvåning fick jag tillbaka att jag skulle skicka bild på delen som gått sönder tillsammans med namn och adress. Sagt och gjort så fick jag som svar att det var tråkigt att det hade hänt och att dom skickade ut en ny utan frågor eller att det hade gått över tiden.

Så det hela föll bra ut och detta bara för att jag tog mig tiden att fråga efter reservdel så fick jag en ny gratis. Så med andra ord kan det vara värt att kontakta supporten för en produkt trots hur lång tid det har gått.

Tror mycket handlar om att företag numera har förståt värdet av god support att det är förhandsvis billig marknadsföring och varumärkesbyggande för framtiden. Jag har goda upplevelser av dom nu och kommer troligtvis att köpa en Philips nästa gång pga detta.

// Nicklas