Minimalisera

Fungerar Tradera att sälja på 2020?

elva månader sedan-2 min lästid

Ett av mina första steg när jag fann minimalism var som för många andra att börja göra mig av med saker. Ganska snabbt kom jag till insikt att det kommer bestå av tre högar - slänga, skänka och sälja.

De två första är ju ganska straight forward, men hur skulle jag göra med sälja? Jag har testat Blocket, Facebook Market och Tradera tidigare. De två förstnämda går bort då jag tröttnat på alla människor som bara ska pruta och säger att dom ska köpa och sedan aldrig dyker upp.

Så valet föll på att testa Tradera igen för första gången på närmare 10 år. Fungerar det fortfarande och är det en plattform som folk fortfarande handlar på trots Facebook Markets frammarsch? Värt att testa för man slipper onödig kontakt och folk bestämmer själva priset och sedan får man pengarna och man packar och skickar och så är allt frid och fröjd så länge man har varit ärlig i texterna.

Sagt och gjort så var det dags att börja sälja saker. Jag började lite smått med 3 st grejer för att se hur intresset var. Också så jag inte skulle ge bort sakerna fast i ärlighetsnamn så hade jag inte plan B så jag hade nog ändå sålt grejerna på Tradera fast jag inte hade fått några pengar för de bara för att bli av med det.
Jag upptäckte ganska snabbt att Tradera fortfarande fungera så då var det bara att lägga ut mer saker.

Resultat

Jag sålde 21 saker allt ifrån Boxer-modul, routrar, tangentbord, möss och en gammal Macbook och fick ihop 14 854 kr

Traderförsäljning

Helt klart supernöjd med resultatet och gjorde att jag blev mer sugen på att sälja av mer. Men det tar tid och energi. Samtidigt gjorde jag samma sak i företaget gjorde av med massa saker och la ut för försäljning.

Att sälja saker tar energi

Lika skönt som det var att göra sig av med saker och tjäna en bra hacka på det lika mycket var det energikrävande. Nu gjorde jag det på två ställen samtidigt, men det tar energi. Det ska packas, du ska ha koll på så att pengarna kommer in och du ska ta det till ombud för att skicka.
Jag hade ingen bra strategi här heller utan auktioner gick ut lite hela tiden under ett par veckors tid vilket gjorde att jag fick håll på med detta ganska mycket med packande och posthantering. Men nu har jag lite mer koll på dagar som är bäst och tid på dygnet auktioner ska gå ut för att optimera försäljningen.

Så var tvungen att ta ett break. Det ska ju samtidigt var kul och ge energi och inte ta mer än det ger. Men nu efter nya vråer har rensat så har jag nu en kartong med saker som ska sälja så det är dags för våg två inom kort.

// Nicklas