Minimalisera

Förenkla & minimalisera din garderob

tio månader sedan-2 min lästid

En av de första sakerna när man börjar med att rensa hemma är ofta att ta tag i sitt överflöd av kläder. Ofta inser man inte hur mycket kläder man verkligen har innan man tar tag i det. Likaså var det för mig.

Otroligt mycket kläder som jag antingen bara haft en eller ett fåtal gånger och tröjor man tar på och börjar dra i för att den inte riktigt sitter som man verkligen vill att den ska göra. Eller jeansen som aldrig töjde sig och istället har blivit liggande i lådan och alltid väljs bort.

Alla dessa kläder åkte ut nu vid rensning och skänktes.

Jag upptäckte också att det är ofta samma tröja, en grå t-shirt, som jag alltid vill bära både för att den är jäkligt skön, sitter bra och fungerar i alla sammanhang. Likadant gäller det strumpor och kalsonger i mitt fall. Jeans har jag jag ett par svarta favoritjeans.

Jag har nu tagit det steget och inhandlat 9 st gråa t-shirts av min favoritmodell som är basen i min vardag. Superskönt att slippa tänka på vad man ska ha på sig och alltid få bära en tröja jag verkligen gillar.

Självklart har jag några andra t-shirts kvar som jag även gillar, men i ärlighetens namn så har jag kört på nästan samma t-shirts sen jag bestämde mig. Inte haft en morgon där jag behövt fundera över vad jag ska ha på mig. Superskönt!

Märker inte folk det?

Nej folk är alldeles för upptagna med sig själva och skulle någon göra det vad gör det? Huvudsaken är väl att du trivs i vad du bär och mår bra.

Hur mycket tid lägger du på att välja kläder på morgonen? Tycker du det är jobbigt att stå där och behöva välja bort kläder varje morgonen och svär över att du aldrig har något att ta på dig kanske det kan vara värt ett test?

Klädutmaningen: Project 333

En annan väldigt populär minimalistisk utmaning när det kommer till kläder är Project 333. Utmaningen går ut på att välja ut 33 plagg vilket inkluderar accessoaren, skor, ytterkläder och endast använda just dessa 33 plagg under 3 månader. Då upptäcker man ganska snabbt hur många olika varianter och kombinationer man kan få ut med en ganska smal garderob.

I utmaningen behöver du inte räkna underkläder och träningskläder. Kanske kan vara en start för någon som vill kickstarta?

// Nicklas