Minimalisera

En lagad sko är bättre än en slängd sko

tio månader sedan-1 min lästid

När jag ser tillbaka på mitt beteende över tid så har jag varit en riktig slas. Jag har alltid bara slängt och köpt nytt när saker och ting har gått sönder. Vilket så här i efterhand och med nyktra ögon ser tillbaka till är ren iditoti, men främst tror jag det har handlat om lathet och ren bekvämlighet.

Så i veckan när vi spelade vår sedvanliga innebandy med jobbet så lossnade en del av sulan i slutet av matchen och vanligtvis hade jag bara slitit av delen spelat vidare och sedan slängt skon efter och köpt mig ett par nya till nästa gång.
Men denna gången så när jag skulle slita av den så tänkte jag nää nu ska jag iallafall försöka laga den och ta hand om min saker och vördna om dom.

Sagt och gjort efter par dagar hemma var det dags att hitta Liquisole, vilket jag (min mamma) använde för att laga skateskor i ung ålder för att laga mina skor. Det var lättare sagt än gjort det fanns inte att få tag i längre och ersättare skrevs var inte alls lika bra. Tydligen jäkligt knepigt att limma gummi.

Valet föll tillslut på gummilim från Biltema. Limmade skon och körde tving för att hålla flärpen på plats medans det skulle torka. Vad ska jag säga? Det fungerade galant satt som berget och inget knöl undertill vid nästa speltillfällen.

Supernöjd och en klapp på axeln för ett vuxet tänkande och mer hållbar tänkande.

En lagad sko